Οδηγίες

Πολιτική χρήσης πόρων ΚΥΠΕΣ

Η χρήση των πόρων του ΚΥΠΕΣ διέπεται από συγκεκριμένους κανόνες οι οποίοι θεσπίστηκαν προκειμένου να προστατευθούν τόσο οι ίδιοι οι χρήστες όσο και οι πόροι του ΚΥΠΕΣ. Οι κανόνες αυτοί αποτελούν την Πολιτική Χρήσης των Πόρων του ΚΥΠΕΣ η οποία έχει ως στόχο να προδιαγράψει τους Όρους και τους Κανόνες Λειτουργίας των εγκαταστάσεων και Υπολογιστικών Συστημάτων του Κέντρου Υπολογιστικών, Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Τμήματος.

Αυτή η πολιτική απευθύνεται σε όλους τους χρήστες του ΚΥΠΕΣ συμπεριλαμβανομένων και των επισκεπτών και περιλαμβάνει όλα τα συστήματα του ΚΥΠΕΣ. Η χρήση των πόρων του ΚΥΠΕΣ σημαίνει την ανεπιφύλακτη αποδοχή της πολιτικής αυτής. Για να διαβάσετε την πολιτική χρήσης των πόρων του ΚΥΠΕΣ παρακαλώ πατήστε εδώ.

Ταυτοποίηση Χρηστών (login)

Οι χρήστες του ΚΥΠΕΣ έχουν πρόσβαση είτε σε συστήματα Windows είτε σε συστήματα Linux. Παρακάτω δίνονται οδηγίες εισόδου και εξόδου των χρηστών σε κάθε σύστημα.

kypes I ece upatras std· Συστήματα Windows
Για την είσοδο του χρήστη στο δίκτυο του ΚΥΠΕΣ αρκεί σε ένα υπολογιστή να πατήσει ταυτόχρονα Ctrl-Alt-Delete. Κατόπιν δίνει το Όνομα Χρήστη (user name) όπως του έχει δοθεί κατά την εγγραφή του στο Τμήμα και τον κωδικό πρόσβασης (password) ο οποίος δεν φαίνεται κατά την πληκτρολόγηση για λόγους ασφαλείας. Αν τα παραπάνω δοθούν σωστά, ο χρήστης αποκτά πρόσβαση στον υπολογιστή και κατά συνέπεια στο δίκτυο του ΚΥΠΕΣ.

Για την έξοδο από τον υπολογιστή, αρκεί ο χρήστης να πατήσει το μενού Έναρξη (Start), και επιλέγει το Αποσύνδεση "όνομα χρήστη" (Logoff "user")όπου "όνομα χρήστη" είναι το όνομα χρήστη με το οποίο ο χρήστη μπήκε στον υπολογιστή.

· Συστήματα Linux
Για την είσοδο του χρήστη στους υπολογιστές με ΛΣ Linux, ο χρήστης θα πρέπει στους υπολογιστές αυτούς να πληκτρολογήσει τα username και password που του έχουν δοθεί από το Κέντρο Δικτύων του ΠΠ (αυτούς που χρησιμοποιεί στην υπηρεσία e-class)

Ρυθμίσεις Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου

Παρακαλούμε πατήστε στον αντίστοιχο υπερσύνδεσμο για να λάβετε οδηγίες ρύθμισης για την υπηρεσία που σας ενδιαφέρει

· Ρυθμίσεις για την υπηρεσία e-mail μελών ΔΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, ΜΦ, ΔΥ κλπ:
Ρυθμίσεις προγράμματος Outlook Express
Ρυθμίσεις προγράμματος Microsoft Outlook 2003
Ρυθμίσεις προγράμματος Microsoft Outlook 2007
Ρυθμίσεις προγράμματος Mozilla
Ρυθμίσεις για χρήση ασφαλών πρωτοκόλλων (POPS και IMAPS)
Προσοχή: η αποστολή e-mail χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις των παραπάνω οδηγιών γίνεται μόνο όταν ο χρήστης βρίσκεται εντός (έχει δηλαδή IP διεύθυνση) του δικτύου του ΠΠ. Αν ο χρήστης δεν βρίσκεται εντός του δικτύου του ΠΠ και θέλει να αποστείλει e-mail θα πρέπει να συνδεθεί πρώτα σε αυτό με την υπηρεσία VPN που παρέχει το ΠΠ (για πληροφορίες πατήστε εδώ). Ο περιορισμός αυτός δεν υφίσταται για την υπηρεσία webmail.

· Υπηρεσία webmail:
Οδηγίες χρήσης υπηρεσίας Webmail


· Κανονισμοί και όροι χρήσης Λιστών Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου Χρηστών Τμήματος
Λίστα μελών ΔΕΠ (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)
Λίστα μεταπτυχιακών φοιτητών (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

· Κεντρική Λίστα Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου Χρηστών Πανεπιστημίου
Για να εγγραφείτε στην λίστα Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. αρκεί να ακολουθήσετε τις οδηγίες του Τμήματος Δικτύων.

Εκτυπώσεις

Στο χώρο του Κέντρου Υπολογιστικών, Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων υπάρχουν διαθέσιμοι εκτυπωτές. Οι εκτυπωτές παραμένουν διαρκώς ανοικτοί σε όλη την διάρκεια της λειτουργίας του ΚΥΠΕΣ, όπως αυτή καθορίζεται από το πρόγραμμα λειτουργίας του.
kypes I ece upatras std
Δυνατότητα εκτύπωσης υπάρχει μόνο από τους υπολογιστές που βρίσκονται στον χώρο του ΚΥΠΕΣ. Σε κάθε υπολογιστή υπάρχουν προεγκατεστημένοι οι οδηγοί των εκτυπωτών και έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ρυθμίσεις. Δεν απαιτείται περαιτέρω ρύθμιση των χαρακτηριστικών των εκτυπωτών.

Η επιλογή του εκτυπωτή εξαρτάται από το σύστημα στο οποίο εργάζεται ο χρήστης και γίνεται αυτόματα κατά την αυθεντικοποίησή του.

Η πολιτική και οι κανόνες χρήσης της υπηρεσίας αυτής αναφέρονται εδώ.

Επικοινωνια

Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών

Πολυτεχνική Σχολή

Πανεπιστήμιο Πατρών

Επικοινωνία

Προπτυχιακά:

Τηλ. 2610 996418-6420-6423-6419

secretary-students[at]ece.upatras.gr

Μεταπτυχιακά:

Τηλ. 2610 996422 - 6493

secretary-graduate[at]ece.upatras.gr