Λογοθετης Μιχαηλ
Dipl.-El.-Eng.
Dr.-El.-Eng. (Patras Univ.)

Google Scholar

 

Ο κ. Μιχαήλ Δ. Λογοθέτης έλαβε το δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και το Διδακτορικό από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών τα έτη 1981 και 1990 αντιστοίχως.

Από το 1982 μέχρι το 1990 διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στο Εργαστήριο Ενσύρματης Τηλεπικοινωνίας (νυν Ενσύρματης Τηλεπικοινωνίας & Τεχνολογίας της Πληροφορίας) του Πανεπιστημίου Πατρών και έλαβε ενεργό μέρος σε πολλά εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα (ESPRIT, LRE), για τηλεπικοινωνίες και επεξεργασία φυσικής γλώσσας. Το 1991 εξελέγη Λέκτωρ στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Από το 1991 μέχρι το 1992, προσελήφθη ως Αναπληρωτής Ερευνητής στον τηλεπικοινωνιακό οργανισμό της Ιαπωνίας (NTT Telecommunication Networks Laboratories – Tokyo). Το 1996 εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών και το 2009 Καθηγητής. Είναι Επιστημονικός Υπεύθυνος ερευνητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων και Συντονιστής του προγράμματος ΕΡΑΣΜΟΣ+ επί σειρά ετών στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών. 

Έρευνα: Teletraffic theory/engineering, traffic/network control, simulation & performance optimization of communications networks. Δημοσιεύσεις: περισσότερες από 255 (δύο βιβλία Teletraffic, στην ελληνική (Κλειδάριθμος), και αγγλική Wiley/IEEE Press) με περισσότερες από 1200 αναφορές τρίτων. 

Διοργάνωση: IEEE/IET CSNDSP 2006 (μέλος της Διοικούσας Επιτροπής από 2006 – ΣΗΜΕΡΑ), IEICE ICTF 2016, και πολλές τεχνικές συνεδρίες. 

Έχει δώσει σημαντικές διαλέξεις σε συνέδρια (Tutorials και Keynote Speeches). Συμμετέχει στη Συντακτική Επιτροπή επιστημονικών περιοδικών και ως Guest Editor. 

Μέλος: IARIA (Fellow), IEEE (Senior), IEICE (Senior), FITCE, ΤΕΕ (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος).

Περισσότερα στοιχεία και αναλυτικό βιογραφικό αναφέρονται στην προσωπική ιστοσελίδα: http://www.wcl.ece.upatras.gr/michael-logothetis/.

Ιστοσελίδα:     http://www.wcl.ece.upatras.gr/michael-logothetis/
     
e-mail:   mlogo@upatras.gr
     
τηλ:   +302610996433
     
Ώρες γραφείουγια φοιτητές:
 
Δευτέρα 13:00 - 15:00
Τρίτη 14:00 - 15:00 ή 9:00 - 14:00
αν δεν υπάρχει Γενική Συνέλευση Τμήματος