Καμπίτσης Γεώργιος
Επίκουρος ΚαθηγητήςΚαμπίτσης Γεώργιος Τομέας Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας
Dipl.-El.-Eng.
Dr.-El.-Eng.

Google Scholar

Ο Γεώργιος Καμπίτσης είναι επί θητεία Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών από τον Δεκέμβριο του 2022. Η έρευνά του επικεντρώνεται στη βέλτιστη αξιοποίηση των ημιαγωγικών διακοπτών υψηλού ενεργειακού διακένου (wide band gap – WBG), κυρίως τρανζίστορ καρβιδίου του πυριτίου (SiC) και νιτριδίου του γαλλίου (GaN) για εφαρμογές ηλεκτρονικών ισχύος υψηλής απόδοσης και πυκνότητας ενέργειας.

Στο διάστημα 2020 έως 2022 εργάστηκε ως Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στο Imperial College London, στο πλαίσιο του προγράμματος Horizon 2020, Marie-Curie Individual Fellowship. Το ερευνητικό του έργο επικεντρώθηκε στον επανασχεδιασμό όλων των σταδίων μετατροπής ενέργειας των ΑΠΕ, με στόχο την μέγιστη ενσωμάτωσή τους σε μελλοντικά έξυπνα δίκτυα. Στις αρχές του 2020 εξασφάλισε Υποτροφία συγχρηματοδοτούμενη από την Ελλάδα και την ΕΕ με θέμα τη βέλτιστη σχεδίαση του συστήματος διανομής ηλεκτρικής ενέργειας σε κέντρα δεδομένων. Από το 2017 έως το τέλος του 2019, εργάστηκε ως Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στο École Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL) της Ελβετίας, στον τομέα της σχεδίασης και του ελέγχου μετατροπέων ισχύος υψηλής διακοπτικής συχνότητας και υψηλής πυκνότητας ισχύος με τρανζίστορ GaN.Το 2016 έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα στην Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Η διδακτορική του διατριβή αφορούσε στην σχεδίαση και ανάπτυξη μετατροπέων dc/dc και dc/ac υψηλής απόδοσης, με ημιαγωγούς Silicon Carbide (SiC), για εφαρμογές φωτοβολταϊκών συστημάτων και ασύρματης μεταφοράς ισχύος.

Τα ευρήματα του ερευνητικού του έργου έχουν δημοσιευτεί σε 19 άρθρα σε περιοδικά υψηλής απήχησης (μεταξύ των οποίων 1 Nature και 12 IEEE Transactions) και σε 18 διεθνή συνέδρια, που συνολικά έχουν συγκεντρώσει πάνω από 1000 ετεροαναφορές.

Παράλληλα με την ακαδημαϊκή του καριέρα, ο κ. Καμπίτσης έχει εργαστεί ως επιστημονικός σύμβουλος νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης, το 2018 συμμετείχε εθελοντικά στον παγκόσμιο διαγωνισμό Hyperloop της εταιρίας Space X ως αρχηγός της ομάδας ηλεκτρονικών του EPFL.

 
 
 
 

 

Ιστοσελίδα:     
     
e-mail:   gkampitsis@upatras.gr
     
τηλ:    
     
 
Ώρες γραφείου για φοιτητές:
 
  Τετάρτη 10:00-12:00 και
Πέμπτη 10:00-11:00
     
     

Επικοινωνια

Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών

Πολυτεχνική Σχολή

Πανεπιστήμιο Πατρών

Επικοινωνία

Προπτυχιακά:

Τηλ. 2610 996418-6420-6423-6419

secretary-students[at]ece.upatras.gr

Μεταπτυχιακά:

Τηλ. 2610 996422 - 6493

secretary-graduate[at]ece.upatras.gr