Νέα Ειδική Κατηγορία για Ερευνητές | GreenTech Challenge 2023

Σας στέλνουμε σχετικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα GreenTech Challenge που διεξάγεται φέτος για 7η συνεχόμενο φοράκαι την νέα κατηγορία συμμετοχής που αφορά αποκλειστικά Ερευνητές και κατ' επέκταση Υποψήφιους Διδάκτορες.

Το GreenTech Challenge αποτελεί το μεγαλύτερο Εθνικό Πρόγραμμα Πράσινης Καινοτομίας που υλοποιείται υπό την επιστημονική ευθύνη της Έδρας UNESCO για Πράσινη Καινοτομία και Κυκλική Οικονομία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και innovation enabler την Mantis Beyond Innovation.

Απευθύνεται σε φοιτητές, ερευνητές, startups και καινοτόμες ΜμΕ που θέλουν να αναπτύξουν καινοτόμες λύσεις στις θεματικές: Ενέργεια, Περιβάλλον, Διαχείριση Υδάτων, Καινοτόμα Προϊόντα και Προηγμένα Υλικά, Έξυπνες και Βιώσιμες Πόλεις, Ορυκτές Πρώτες Ύλες, Βιώσιμος Τουρισμός και Γαλάζια Ανάπτυξη.

Φέτος, για πρώτη χρονιά, ξεχωρίσαμε την συμμετοχή των ερευνητών από των φοιτητών, δημιουργώντας μια νέα κατηγορία υποβολής αφιερωμένη σε ομάδες ερευνητών. Σκοπός μας είναι να ενισχύσουμε την σύνδεση μεταξύ έρευνας και αγοράς, για την επίλυση των σύγχρονων περιβαλλοντικών προβλημάτων, αναγνωρίζοντας ότι η πραγματική καινοτομία προκύπτει όταν είναι άμεσα συνδεδεμένη με την έρευνα. Θέση που φέτος επιθυμούμε να αναδείξουμε και η συμβολή σας σε αυτή την προσπάθεια κρίνεται πολύ σημαντική για την επιτυχία της.

Θα θέλαμε να σας ζητήσουμε να υποστηρίξετε την προσπάθειά μας να ενημερώσουμε την ακαδημαϊκή κοινότητα της Πάτρας για την νέα κατηγορία με κάποιον από τους παρακάτω τρόπους:

  • Ανάρτηση σχετικής ανακοίνωσης ή και κοινοποίησή της μέσω καναλιών αλληλογραφίας. Επισυνάπτεται κείμενο και εικόνα.
  • Ανάρτηση σχετικού δημοσιεύματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επισυνάπτεται φωτογραφία και λεκτικό.
  • Διατίθεταιέτοιμο υλικόεδώ https://shorturl.at/fpqw6

Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής στοπρόγραμμα προετοιμασίαςέληξε στις 25 Οκτωβρίου, ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι ερευνητές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εμπρόθεσμα, είτε με φυσική παρουσία στην γραμματεία των Bootcamp Trainings, είτε επικοινωνώντας με την Οργανωτική Επιτροπή στοΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Θα χαρούμε να προσφέρουμε επιπλέον συμβουλευτική.

Παρόλο που η συμμετοχή στοπρόγραμμα προετοιμασίαςδεν είναι υποχρεωτική για την υποβολή της τελικής πρότασης έως τις 29 Νοεμβρίου και την συμμετοχή στον τριήμερο διαγωνισμό στις 08 - 10 Δεκεμβρίου, θεωρούμε ότι οι ερευνητές θα επωφεληθούν σημαντικά από το πρόγραμμα προετοιμασίας, το οποίο ουσιαστικά συνιστά σεμινάρια καινοτομίας και επιχειρηματικότητας και συμβουλευτική μέσω της διασύνδεσης της κάθε ομάδας με έναν μέντορα από την αγορά.

Επικοινωνια

Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών

Πολυτεχνική Σχολή

Πανεπιστήμιο Πατρών

Επικοινωνία

Προπτυχιακά:

Τηλ. 2610 996418-6420-6423-6419

secretary-students[at]ece.upatras.gr

Μεταπτυχιακά:

Τηλ. 2610 996422 - 6493

secretary-graduate[at]ece.upatras.gr