Παρασκευή, 18 10 2019

Κουκιάς Μιχαήλ

 

Μιχαήλ Κουκιάς, Επίκουρος Καθηγητής

Τομέας Τηλεπικοινωνιών και Τεχνολογίας Πληροφορίας

koukias
  Dipl.-El.-Eng. (Patras Univ.),
M.Sc. (U.M.I.S.T)
   
Ιστοσελίδα:  
τηλ: +302610996475
fax: +302610996185
e- mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Google  Scholar: http://scholar.google.gr/citations?user=2qWRpm4AAAAJ&hl=el 

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Μιχαήλ Ν. Κουκιάς έλαβε το Δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού το 1975 και το Διδακτορικό το 1986 αμφότερα από την Πολυτεχνική σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών και το δίπλωμα Master of Science (M.Sc) από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ (UMIST) το 1980. Είναι Επίκουρος Καθηγητής του Τομέα Τηλεπικοινωνιών και Τεχνολογίας της Πληροφορίας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας της Πληροφορίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Διδάσκει επί πολλά έτη μαθήματα στην περιοχή των Τηλεπικοινωνιών και της Πληροφορικής. Έχει δημοσιεύσει περί τις 55 εργασίες σε περιοδικά και διεθνή συνέδρια και έχει περισσότερες από 100 ετεροαναφορές. Είναι συγγραφέας / συν-συγγραφέας 5 βιβλίων ή/και Πανεπιστημιακών Παραδόσεων και πολλών τεχνικών αναφορών. Έχει συμμετάσχει ως επιστημονικός υπεύθυνος ή μέλος ερευνητικής ομάδας σε περισσότερα από 15 ερευνητικά/αναπτυξιακά προγράμματα με αντικείμενο τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη τηλεπικοινωνιακών συστημάτων τις εφαρμογές του Διαδικτύου και της Τηλεϊατρικής που χρηματοδοτήθηκαν από την ΕΕ και εθνικούς πόρους. Έχει διατελέσει κριτής επιστημονικών περιοδικών και συνεδρίων και μέλος επιστημονικών και οργανωτικών επιτροπών συνεδρίων.

Περιοχές Επιστημονικού Ενδιαφέροντος: Ψηφιακά τηλεπικοινωνιακά συστήματα, Τεχνολογία της Τηλεπικοινωνιακής Κίνησης, Εφαρμογές Τηλεπληροφορικής, Τεχνολογίες του Διαδικτύου και οι Υπηρεσίες Παγκόσμιου Ιστού. 

Ώρες γραφείου για φοιτητές:
Τετάρτη 12-14
Πέμπτη 11-13

Διδασκαλία

Προγραμματισμός Διαδικτύου
Εισαγωγή στους Υπολογιστές
Συστήματα Επικοινωνιών
Υπηρεσίες Παγκόσμιου Ιστού