Τετάρτη, 13 11 2019

Κωτσόπουλος Σταύρος

 

Σταύρος Κωτσόπουλος, Καθηγητής

Τομέας Τηλεπικοινωνιών και Τεχνολογίας Πληροφορίας

kotsopoulos2
  Physics Degree (Univ. of Thessaloniki),
Ph.D. (Univ. of Bradford, U.K)
   
Ιστοσελίδα:  
τηλ: +302610996466
fax: +302610996811
e- mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Google Scholar: http://scholar.google.gr/citations?user=Kie7tcgAAAAJ&hl=el 

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Σταύρος Κωτσόπουλος γεννήθηκε το 1952 στο Αργος Αργολίδος. Το έτος 1975 έλαβε το πτυχίο Φυσικής από το αντίστοιχο Τμήμα της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το έτος 1984 το Δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι κάτοχος των τίτλων του Master of Philoshophy (M.Phil) και του Doctor of Philoshophy (Ph.D) από τις μεταπτυχιακές σπουδές οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Bradford της Αγγλίας. 
Είναι Καθηγητής στο Εργαστήριο Ασύρματης Τηλεπικοινωνίας του Τομέα Τηλεπικοινωνιών & Τεχνολογίας Πληροφορίας, του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Οι ερευνητικές του δραστηριότητες εστιάζονται στις επιστημονικές περιοχές της σχεδίασης Κεραιών, Υλοποίησης Πάρκων Κεραιών, σχεδιασμού Κυτταρικών Συστημάτων Κινητής Τηλεφωνίας, των Παρεμβολών και των Επικοινωνιακών Υπηρεσιών. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Κινητή Τηλεφωνία» και είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Πανελλήνιας Ενωσης Ηλεκτρολόγων και Μηχανολόγων Μηχανικών. 

Ώρες γραφείου για φοιτητές:
Δευτέρα: 11:00 - 13:00
Τρίτη: 13:00 - 15:00
Πέμπτη: 10:00 - 12:00

Διδασκαλία

Θεωρία Κεραιών
Ασύρματη Διάδοση
Συστήματα Κινητών Επικοινωνιών
Αρχιτεκτονικές & Πρωτόκολλα Δικτύων Επικοινωνίας ΙΙ
Εργαστηριακές Εφαρμογές Θεωρίας Κεραιών και Μικροκυμάτων