Τετάρτη, 13 11 2019

Θεοδωρίδης Γεώργιος

 

Γεώργιος Θεοδωρίδης, Επίκουρος Καθηγητής

Τομέας Ηλεκτρονικής και Υπολογιστών

theodoridis
   
   
Ιστοσελίδα:  
τηλ: +30 2610 996445
fax: +30 2610 994798
e- mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Google  Scholar: http://scholar.google.com/citations?user=RNNuMNgAAAAJ&hl=el 

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Γεώργιος Θεοδωρίδης πήρε το δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού το 1994 και το διδακτορικό το 2001 από Παν/μιο Πατρών. Το έτος 2001 εργάστηκε στην εταιρεία υψηλής τεχνολογίας ALMA Technologies S.A., της οποίας υπήρξε ιδρυτικό μέλος, ενώ το 2002 και το πρώτο εξάμηνο του 2003 εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο εργαστήριο Σχεδιασμού Ολοκληρωμένων Κυκλωμάτων του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Παν/μίου Πατρών. 
Από το Ιούνιο του 2003 ως το καλοκαίρι του 2009 ήταν Λέκτορας στο τμήμα Φυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου δίδασκε Μικροηλεκτρονική, Σύνθεση Ψηφιακών Συστημάτων, Αρχιτεκτονική Υπολογιστών και Ηλεκτρικά Κυκλώματα. Από το φθινόπωρο του 2009 είναι Επίκουρος Καθηγητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. 
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι: σχεδιασμός ψηφιακών ολοκληρωμένων συστημάτων και επεξεργαστών αναδιατασσόμενης λογικής, σχεδιασμός ενσωματωμένων συστημάτων, ανάπτυξη τεχνικών εκτίμησης της κατανάλωσης ισχύος σε ψηφιακά ολοκληρωμένα κυκλώματα και σχεδιασμός ολοκληρωμένων κυκλωμάτων υψηλής ταχύτητας και χαμηλής κατανάλωσης ισχύος. 
Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 50 εργασίες σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια και συμμετείχε στη συγγραφή δύο κεφαλαίων του βιβλίου με τίτλο “Designing CMOS for Low-Power” του εκδοτικού οίκου Kluwer Academic Publishers και ενός κεφαλαίου στο βιβλίο με τίτλο “Fine- and Corsae-Grain Reconfigurable Computing” του εκδοτικού οίκου Springer. 
Έχει συμμετάσχει ως ερευνητής σε περισσότερα από 10 ερευνητικά προγράμματα που χρηματοδοτήθηκαν από την Ε.Ε. και εθνικούς πόρους και έχει συνεργαστεί με πολλές Ελληνικές και Ευρωπαϊκές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας. 

Ώρες γραφείου για φοιτητές: 
Τρίτη 12.00-2.00
Τετάρτη 12.00-2.00
Πέμπτη 12.00-2.00

Διδασκαλία

Σχεδιασμός Ολοκληρωμένων Κυκλωμάτων (VLSI) Ι
Σχεδιασμός Ολοκληρωμένων Κυκλωμάτων (VLSI) ΙΙ
Σχεδιασμός Ολοκληρωμένων Συστημάτων με Τεχνικές VLSI
Συστήματα σε Ολοκληρωμένα Κυκλώματα
Ψηφιακή Λογική Σχεδίαση
Οργάνωση Υπολογιστών