Πέμπτη, 24 01 2019

Αντωνακόπουλος Θεόδωρος

 

Θεόδωρος Αντωνακόπουλος, Καθηγητής

Τομέας Τηλεπικοινωνιών και Τεχνολογίας Πληροφορίας

TA 1
  Dipl.-El.-Eng.,
Dr.-El.-Eng. (Patras Univ.)
   
Ιστοσελίδα:  
τηλ: +30-2610-996487
fax: +30-2610-997342
e- mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Google  Scholar: http://scholar.google.gr/citations?user=aSGatrkAAAAJ

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Θεόδωρος Αντωνακόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1962. Έλαβε το Δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών το 1985 και Διδακτορικό το 1989 από το ίδιο Τμήμα. Το 1991 εξελέγη Λέκτορας στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών. Σήμερα είναι Καθηγητής στο ίδιο Τμήμα με γνωστικό αντικείμενο Σχεδίαση Επικοινωνιακών Διατάξεων και υπεύθυνος της Ομάδας Επικοινωνιών και Ενσωματωμένων Συστημάτων
Κατά την διάρκεια εκπαιδευτικών αδειών που είχε λάβει, εργάστηκε στο Research Triangle Institute (RTI), Βόρεια Καρολίνα, ΗΠΑ (1995-1996) και στο IBM Research Laboratory (IBM-ZRL), Ζυρίχη, Ελβετία (2001-2002).
Από τον Σεπτέμβριο του 2005 είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Θεωρητικής Ηλεκτροτεχνίας και Παραγωγής Β' (ΕΘΗΠ) στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών. 
Έχει εκτεταμένη επαγγελματική εμπειρία στην ανάλυση, σχεδίαση και υλοποίηση επικοινωνιακών διατάξεων και συσκευών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται σε θέματα αρχιτεκτονικής και τις μεθοδολογίες ανάπτυξης επικοινωνιακών διατάξεων και συσκευών, με έμφαση την ανάλυση της συμπεριφοράς τους και την υλοποίηση επικοινωνιακών διαδικασιών και πρωτοκόλλων.
Έχει περισσότερες από 110 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια. Είναι κριτής σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια της ερευνητικής περιοχής του. Έχει συμμετάσχει σε αρκετά Ελληνικά και Ευρωπαϊκά ερευνητικά και αναπτυξιακά έργα.
Είναι Senior member της ΙΕΕΕ και μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. 

ΩΡΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
--------------------------------
Δευτέρα:          11:00 – 12:30
Παρασκευή:    11:30 – 13:00

Διδασκαλία

Συστήματα Επικοινωνιών
Ενσωματωμένα Επικοινωνιακά Συστήματα
Εισαγωγή στην Ψηφιακή Λογική