Πέμπτη, 17 10 2019

Γκούτης Κωνσταντίνος

 

Κωνσταντίνος Γκούτης, Ομότιμος Καθηγητής

Τομέας Ηλεκτρονικής και Υπολογιστών

Goutis 070409 121914
Physics Degree (Univ. of Athens),
M.Sc., Ph.D. (Univ. of Southampton)
Ιστοσελίδα: http://www.vlsi.ee.upatras.gr/~goutis/
τηλ: +30-2610-996442
fax: +30-2610-994798
e- mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο καθηγητής Kωνσταντίνος Γκούτης έλαβε Πτυχίο Φυσικού και δίπλωμα  Ραδιοηλεκτρολογίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, M.Sc. από το Heriot-Watt University (Εδιμβούργο), Ph.D. Από το Southampton University (Αγγλία). Έχει υπάρξει βοηθός στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε στον ΟΤΕ ως υπεύθυνος για όλα τα τηλεφωνικά κέντρα του Νομού Μεσσηνίας. Ήταν Ερευνητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του πανεπιστημίου Strathclyde (Σκωτία), λέκτορας στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του πανεπιστημίου Newcastle upon Tyne (Αγγλία). Αναπληρωτής Καθηγητής και καθηγητής από το 1985 στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. 
Έχει δημιουργήσει, αναπτύξει και διευθύνει το εργαστήριο Σχεδιασμού Ολοκληρωμένων Κυκλωμάτων μεγάλης κλίμακας (Μικροηλεκτρονική).  Επίσης έχει ιδρύσει και είναι υπεύθυνος του μεταπτυχιακού προγράμματος Ολοκληρωμένα Συστήματα Υλικού και Λογισμικού (ΟΣΥΛ). Έχουν αποφοιτήσει 25 διδάκτορες υπό την επίβλεψή του, 9 από τους οποίους είναι καθηγητές σε παν/μια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Σήμερα η ερευνητική του ομάδα απαρτίζεται από 4 Υποψήφιους Διδάκτορες και 1 Μεταδιδακτορικό Ερευνητή. 
Τα Ερευνητικά Ενδιαφέροντα είναι: Σχεδιασμός ολοκληρωμένων κυκλωμάτων, σχεδιασμός κυκλωμάτων χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, σχεδιασμός συστημάτων, ανάλυση και σχεδίαση συστημάτων για επεξεργασία εικόνας και video, διαχείριση μνήμης, σύνθεση συστημάτων σε επαναπροσδιοριζόμενες αρχιτεκτονικές, τεχνικές μεταγλωττιστών (compiler technics) για uni-processors και για array co-processors, συ-σχεδίαση υλικού και λογισμικού. 
Έχει αναλάβει 30 ερευνητικά έργα από την EU, την ΓΓΕΤ, την βιομηχανία και το υπουργείο παιδείας. Η ερευνητική του ομάδα έχει βραβευτεί: α) σε IEEE συνέδριο, το βραβείο υποστηρίχτηκε οικονομικά από την IBM και την INTEL για τη σχεδίαση τμήματος κοινού τηλεφώνου, β) από το DATE (ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια στη Μικροηλεκτρονική) για τη σχεδίαση safety critical επεξεργαστή και συστήματος για αντλία έκχυσης φαρμάκων σε ασθενείς και γ) από την SUN Computers και  Mentor Graphics σε διεθνή διαγωνισμό.  Έχει δημοσιεύσει πάνω από διακόσιες ενενήντα (290) εργασίες, 100 σε διεθνή περιοδικά και 189 σε συνέδρια, 2 από τις οποίες έχουν έχουν πάρει best paper award. Απο την ομάδα του Κ. Γκούτη έχουν δημιουργηθεί 2 επιτυχημένες spin-off εταιρίες μία από τις οποίες αγοράστηκε από την INTEL.


Βιογραφικό σε pdf μορφή.