Τρίτη, 15 10 2019

Στουραΐτης Θάνος

 

Θάνος Στουραΐτης, Καθηγητής

Τομέας Ηλεκτρονικής και Υπολογιστών

Stouraitis 260707 103752
  Physics Degree (Univ. of Athens),
M.Sc.-Electronic Automation (Univ. of Athens),
M.Sc. (Univ. of Cincinnati), 
Ph.D. (Univ. of Florida)
   
Ιστοσελίδα: http://dsplab.ece.upatras.gr/thanos/
τηλ:  
fax:  
e- mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Google Scholar: http://scholar.google.gr/citations?hl=en&user=32kf5mwAAAAJ 

Βιογραφικό Σημείωμα

Ερευνητικα Ενδιαφεροντα: 
Θεωρία και Αρχιτεκτονικές Ψηφιακής Επεξεργασίας Σημάτων και Εικόνων. 
Σχεδιασμός και Αρχιτεκτονική Ψηφιακών Συστημάτων Υψηλών Επιδόσεων 
Παράλληλη Επεξεργασία και Παράλληλες Αρχιτεκτονικές Υπολογιστών 
Υπολογισμοί Ανεκτικοί σε Σφάλματα 
Συστήματα Αναπαράστασης Αριθμών για Υπολογιστές (RNS, LNS, κλπ.) 


Ο Δρ. Θάνος Στουραΐτης έγινε IEEE Fellow το 2007 για την συνεισφορά του σε «Αρχιτεκτονικές Ψηφιακής Επεξεργασίας Σημάτων και Αριθμητική Υπολογιστών». 

Εξελέγη Πρόεδρος του IEEE Circuits and Systems Society για το 2012-13. 
Έχει διατελέσει μέλος της ιδρυτικής Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας. 
Είναι καθηγητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών και διευθυντής του Εργαστηρίου Ψηφιακής Επεξεργασίας Σημάτων και Εικόνων. Ηταν μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής Δικτύων του Πανεπιστημίου Πατρών. Διατέλεσε διευθυντής του τομέα Ηλεκτρονικής και Υπολογιστών (2000-1), ενώ, από το 1998, είναι επιστημονικός υπεύθυνος του διεθνούς διεπιστημονικού μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών γιά «Συστήματα Επεξεργασίας Σημάτων και Επικοινωνιών» που λειτουργεί στο Παν. Πατρών. Έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια University of Florida, The Ohio State University, και Polytechnic University (New York University, Brooklyn Poly). 

Εχει διευθυνει μια σειρα απο ερευνητικα εργα για την σχεδιαση επεξεργαστων DSP, τα οποια χρηματοδοτηθηκαν απο την Ευρωπαικη Ενωση, Αμερικανικους οργανισμους, και την Ελληνικη κυβερνηση και βιoμηχανια. 

Έχει συγγράψει περισσότερες από 170 τεχνικές εργασίες. Διατηρεί μια ευρεσιτεχνία. Έχει συγγράψει πολλά κεφάλαια βιβλίων, το βιβλιο της Marcel Dekker Inc. «Digital Filter Design Software for the IBM PC», και το βιβλιο εκδοσεων του Παν. Πατρων «Ψηφιακη Επεξεργασια Σηματων» 

Έχει διατελέσει Editor για το Journal of Circuits, Systems, and Computers και Associate Editor για διάφορα IEEE Transactions, Editor-at-Large για την Marcel Dekker Inc. Έχει διατελέσει σύμβουλος για την βιομηχανία, κριτής εργασιών για πολλά επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια, κριτής ερευνητικών προτάσεων για το NSF, την Ευρωπαική Επιτροπή, και άλλους οργανισμούς. 

Έχει διατελέσει πρόεδρος και μέλος των Τεχνικών Επιτροπών VSA, DSP, και Multimedia της IEEE Circuits and Systems Society. Είναι ο ιδρυτικός πρόεδρος του Ελληνικού τμήματος της IEEE Signal Processing Society (μεχρι το 2010) και μέλος άλλων. 

Διατέλεσε πρόεδρος του IEEE Int. Conf. on Electronics, Circuits, and Systems (ICECS 2010), του Circuits and Systems Forum on on Emerging and Selected Topics (CAS-FEST 2010), του IEEE Int. Workshop on Signal Processing Systems (SiPS 2005), του IEEE Int. Symposium on Circuits and Systems (ISCAS 2006), του Int. Symposium on Wireless Pervasive Computing (ISWPC 2008), και του IEEE Int. Conf. on Electronics, Circuits, and Systems (ICECS 1996). Διατέλεσε πρόεδρος η μέλος των επιτροπών Επιστημονικού Προγράμματος πολλών συνεδρίων του ΙΕΕΕ. 

Έλαβε το βραβείο 2000 IEEE Circuits and Systems Society Guillemin-Cauer (best paper) Award για την εργασία “Multi-Function Architectures for RNS Processors.” Διδασκαλία

Ψηφιακή Επεξεργασία Σημάτων
Εργαστήριο Ψηφιακής Επεξεργασίας Σημάτων Ι
Εργαστήριο Ψηφιακής Επεξεργασίας Σημάτων ΙΙ  
Ψηφιακή Επεξεργασία Εικόνας
Αρχιτεκτονικές / Αριθμητική Ψηφιακής Επεξεργασίας Σημάτων